Апеляційна палата ВАКС зменшила заставу для Микитася до 100 мільйонів

Апеляційна палата ВАКС зменшила заставу для Микитася до 100 мільйонів

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду встановила для колишнього народного депутата, який фігурує у справі про можливу пропозицію €22 млн неправомірної вигоди, заставу в розмірі 100 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Апеляційної палати ВАКС, передає Укрінформ.

“Апеляційна палата Вищого антикорсуду 1 листопада 2022 року розглянула апеляційні скарги захисників колишнього депутата на ухвалу слідчого судді ВАКС від 20 жовтня 2022 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 260 млн грн застави. За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги захисників. Ухвалу слідчого судді скасовано в частині альтернативного запобіжного заходу - застави, встановивши новий - 100 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Це рішення Апеляційної палати ВАКС набрало чинності з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: 22 мільйони євро: Філатов розповів, як йому пропонували рекордний хабар

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня у НАБУ поінформували, що затримали колишнього народного депутата на спробі дати меру Дніпра Борису Філатову хабаря в розмірі 22 мільйони євро.

За інформацією слідства, ці гроші пропонувалися за можливість отримати підряд з будівництва метро у місті.

Зі свого боку адвокат колишнього народного депутата Максима Микитася у ході судового засідання з обрання йому запобіжного заходу заявив, що дії мера Дніпра виглядають як провокація хабаря. За його словами, Філатов написав заяву в НАБУ на Микитася ще 5 вересня, не маючи від нього відповідної пропозиції. Також захист Микитася вважає оголошену йому підозру у хабарництві необґрунтованою.

Читайте також: Стефанішина спростовує причетність до справи Микитася і готова довести це у суді

Під час засідання з обрання запобіжного заходу прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергій Подгорець клопотав у ВАКС про обрання Микитасю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 млн грн.

Вищий антикорупційний суд обрав екснардепу Максиму Микитасю запобіжний захід у вигляді арешту до 16 грудня 2022 року з можливістю внесення 260 млн грн застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-