Україна денонсує договір про вільну торгівлю з СНД

Україна денонсує договір про вільну торгівлю з СНД

Укрінформ
Кабінет Міністрів розпочав підготовку законопроєкту про денонсацію Договору про зону вільної торгівлі (СНД) від 18 жовтня 2011 року.

Про це повідомила заступниця голови Комітету ВР з питань економічного розвитку Роксолана Підласа після зустрічі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, передає Укрінформ із посиланням на сайт парламенту.

«Настав час деколонізувати нашу торгівлю. В нас є двосторонні угоди про вільну торгівлю з усіма країнами - учасницями СНД, Угода про вільну торгівлю ГУАМ, з Грузією і Молдовою ми застосовуємо також і регіональну конвенцію Пан-Євро-Мед. Є багато інструментів, які працюють для українських виробників. Немає жодної потреби брати участь у договорі, де росія нав’язує свої правила і застосовує право сили», - зазначила вона.

Підласа уточнила, що найближчим часом, готуючись до денонсації, парламент спільно з урядом проведе роботу над осучасненням двосторонніх угод з країнами Центральної Азії, а також завершить ратифікацію Угоди про визнання сертифікатів походження з Молдовою та Протоколу про правила походження ГУАМ.

Читайте також: Україна виходить іще з однієї угоди СНД

Як повідомлялось, у червні Україна вийшла з угоди про створення Ради голів вищих арбітражних, господарських, економічних та інших судів, що вирішують справи щодо спорів у галузі економіки.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-