ОАЕ та Туреччина допомагають росії обходити санкції - експерт

ОАЕ та Туреччина допомагають росії обходити санкції - експерт

Укрінформ
Ключових союзників у рф щодо надання воєнної допомоги лише два — Іран і білорусь, а серед союзників, які допомагають росії обходити санкцій, - ОАЕ та Туреччина.

Про це у коментарі Укрінформу сказав радник міністра внутрішніх справ, виконавчий директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.

“Що ми наразі розуміємо під словом “союзники”? Якщо ми в принципі будемо говорити про воєнну допомогу, то, судячи з усього, найближчим часом у них (росіян — ред.) будуть всього-на-всього два союзники: білорусь та Іран. Тобто навіть Північна Корея без прямого дозволу Китаю не буде включатися у цю війну. І поки що Китай такого дозволу не дає”, - заявив він.

Водночас якщо говорити про тих союзників рф, які допомагають їй уникати санкцій, то на нинішньому етапі це передусім Арабські Емірати і Туреччина, сказав експерт.

За його словами, ОАЕ допомагають виводити гроші з росії і стають гаванню для великого і середнього бізнесу.

Туреччина, на переконання Денисенка, допомагає ввозити велику кількість підсанкційних товарів до рф.

Читайте також: Уряд рф розширив перелік недружніх країн і територій

“І нещодавнє розслідування Bloomberg показало, що в принципі достатньо серйозним допоміжником у ввезенні цілої низки товарів (до рф — ред.), які потім, очевидно, все ж таки йдуть не лише на мирні потреби, є Вірменія, частково — Казахстан, попри те, що він відмовився від будь-яких речей, які могли б його підставити під санкції, це в основному країни ОДКБ — Таджикистан і так далі. Це наразі ключові союзники рф”, - заявив радник глави МВС.

Окремо Денисенко додав, що Індія та Китай будуть нарощувати об'єми імпорту російської нафти і вугілля, бо їм це вигідно і це для них є величезним стимулом для економік.

Як повідомлялося, раніше видання Bloomberg заявило, що рф використовує чіпи із західної побутової техніки для виготовлення зброї. Зокрема, як зазначило видання, рф почала використовувати технологічні деталі із пральних машин, холодильників та навіть електричних молоковідсмоктувачів для виробництва військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-