Зеленський отримав нагороду Oxi Courage Award

Зеленський отримав нагороду Oxi Courage Award

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський отримав нагороду Oxi Courage Award за його мужнє лідерство у захисті України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила неурядова організація Oxi Day Foundation у Твіттері.

«Президент Володимир Зеленський отримав Oxi Courage Award за його мужнє лідерство у захисті України, а також за те, що сказав «ні» (грецькою - Oxi) тероризму та ненависті», - йдеться у повідомленні.

Церемонія вручення відбулася в Інституті миру у Вашингтоні, США.

Зазначається, що нагороду вручав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, а від імені Зеленського нагороду отримала посол України Оксана Маркарова.

«Україна вижила під атаками росії. Ми відкинули російський шантаж і не злякалися російського терору. Україна не відмовиться від своєї свободи. І скоро настане той день, коли всі вбивці і кати, які прийшли на нашу землю під російським прапором будуть притягнути до правосуддя», - заявив Зеленський у своєму відеозверненні.

Глава держави також подякував всім друзям, лідерам та народу США, які допомагають наближати перемогу для України, і покарання для агресора росії, а також для тих, хто став поплічником росіян у тероризмі.

Читайте також: Боєприпаси для армії та ремонт військової техніки: Зеленський провів засідання Ставки

Як відомо, премія Oxi Day Award щорічно вручається чоловікові та жінці, які зробили сміливі дії, що сприяли просуванню чи збереженню свободи та демократії. Серед попередніх лауреатів премії є, зокрема, президент США Джо Байден.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-