Зеленський розповів, коли росіяни будуть готові до справжнього діалогу

Зеленський розповів, коли росіяни будуть готові до справжнього діалогу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що росіяни не хочуть зупинятися і мають лише один план – окупація всієї України.

Замість діалогу рф прагне говорити ультиматумами, зазначив глава держави в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, повідомляє Укрінформ.

«Вони (росіяни – ред.) не хочуть зупинятися, вони не хотіли зупинятися від самого початку. Їхня місія лише одна. У них немає іншого плану – B чи С. Вони мають лише один план: окупувати всю територію України», - сказав Зеленський.

Читайте також: Рішення росії щодо ядерної зброї не залежить від ситуації на полі бою – Зеленський

Також він підкреслив, що всі заяви від самого початку щодо перемовин – це не про діалог, а про ультиматуми.

«Якщо ви хочете говорити, ви говорите. Ви не можете говорити зі зброєю в руках», - переконаний Президент.

Зеленський нагадав, що намагався вести перемовини з рф з початку свого президентства, але росія говорила лиш мовою ультиматумів і не йшла на контакт.

Читайте також: росіяни не тікають з Херсона, всі найбільш підготовлені війська на місцях – Зеленський

«Не хочеш зустрічатися (ідеться про бажання путіна – ред.)? Добре. Вважаєш, що ми з тобою не одного рівня, що ти вищий, є президентом великої за розміром країни? Добре, розмовлятимемо телефоном. Не хочеш сам? Добре, тоді дай нам когось, хто говоритиме. Для мене це нормально, я не вважаю себе особливою людиною, тому що президент Я – людина. Для мене неважливий рівень діалогу. Я готовий спілкуватися і дуже цього хотів», - зауважив глава держави, додавши, що єдина його зустріч з путіним була у грудні 2019 року в рамках Норманського саміту в Парижі, після якого лідер держави-агресора так і не виконав всіх взятих на себе зобов’язань.

Зеленський наголошує, що росіяни будуть готові до справжнього діалогу лише тоді, коли відчують повну геополітичну ізоляцію їхньої країни.

«Вони (рф – ред.) будуть готові говорити, коли зрозуміють, по-перше, що вони самотні на геополітичній карті світу, по-друге, що не можуть нас окупувати», - додав глава держави.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що будь-які заяви лідера рф володимира путіна про нібито готовність до мирних переговорів є не більш ніж спланованою риторикою на аудиторію росії та країн, які ще мають взаємини з державою-агресором.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-