Рішення росії щодо ядерної зброї не залежить від ситуації на полі бою – Зеленський

Рішення росії щодо ядерної зброї не залежить від ситуації на полі бою – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що ситуація на полі бою не впливатиме на рішення російської федерації щодо застосування ядерної зброї.

Таку думку він висловив у інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, повідомляє Укрінформ.

“Якщо росія вирішила застосувати ядерну зброю, вона її застосує. Якщо вона не вирішила це зробити, а це залежить від тиску західного світу, вона її не застосує. Незалежно від того, що відбувається на полі бою. Іноді ми думаємо, що (коли) маємо успіх на полі бою, після цього росія може застосувати ядерну зброю. Так що ж нам тоді, не воювати за нашу землю? Логіка така, що нам тоді треба здатися, тому що вони, не дай боже, будуть використовувати ядерну зброю. Ми не готові з такою логікою жити, якщо чесно”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство оборони США заявило, що не має інформації, яка прямо вказувала би на готовність кремлівського лідера застосувати ядерну зброю або так звану «брудну бомбу» на території України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент росії путін особисто попереджений про наслідки для росії в разі застосування ядерної зброї у війні, розв’язаної проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-