«Намагання сподобатись путіну»: у МЗС відреагували на заяву італійського сенатора про Україну

«Намагання сподобатись путіну»: у МЗС відреагували на заяву італійського сенатора про Україну

Укрінформ
Політики, які намагатимуться сподобатися володимиру путіну, мають усвідомлювати, що, поширюючи російські наративи, вони заохочують росію до продовження її злочинів проти України

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зауважив, що заява італійського сенатора Массімільяно Ромео відображає його особисту думку і що прем‘єр-міністр Джорджія Мелоні чітко артикулювала позицію Італії: і про необхідність продовження підтримки України на тлі російської агресії, і про беззаперечне право українців визначати своє майбутнє.

Читайте також: путінська «співдружність» тріщить по всіх швах

«Майже в кожній країні знайдуться політики, які намагатимуться сподобатися путіну. Водночас вони мають усвідомлювати, що, поширюючи російські наративи, вони заохочують росію до продовження її злочинів проти України. Але без миру в Україні не буде миру в Європі. Тому в перемозі українців мають бути зацікавлені і італійські сенатори, якщо вони дійсно дбають про інтереси своєї країни», - наголосив Ніколенко.

Як повідомлялося, італійський сенатор від партії «Ліга» Массімільяно Ромео заявив, що українці не повинні ухвалювати всі рішення щодо свого майбутнього самостійно, натомість міжнародна спільнота має відігравати певну роль у цьому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-