Зеленський домовився з президентом Гвінеї-Бісау про підтримку українських резолюцій в ООН

Зеленський домовився з президентом Гвінеї-Бісау про підтримку українських резолюцій в ООН

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський домовився з главою Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало про підтримку на міжнародних майданчиках українських резолюцій щодо компенсаційного механізму, спецтрибуналу для російської федерації, а також щодо українського Криму.

Про це глава Української держави розповів під час брифінгу з Президентом Гвінеї-Бісау в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський підкреслив, що сьогодні відбулися перші в історії двосторонніх відносин переговори на найвищому рівні з Президентом Гвінеї-Бісау і головою Економічного співтовариства держав Західної Африки.

Він відзначив, що Умару Сісоку Ембало став першим лідером африканської держави, який відвідав Україну після повномасштабного російського вторгнення.

Так, Зеленський поінформував Президента Гвінеї-Бісау щодо нових російських ескалаційних кроків проти України.

«Подякував Гвінеї-Бісау за підтримку принципів міжнародного права і територіальної цілісності України під час голосування на Генасамблеї ООН за резолюцію, яка засуджує злочинну російську спробу анексії нашої території. Домовилися про подальшу підтримку українських резолюцій щодо компенсаційного механізму і спецтрибуналу, а також українського Криму», – додав Президент України.

Він також розповів, що обговорив з африканським колегою й інші спільні виклики, які стоять перед двома державами, зокрема діяльність приватної військової компанії Вагнера.

Читайте також: Президент Гвінеї-Бісау просив путіна розблокувати роботу «зернового коридору»

Як повідомляв Укрінформ, Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало 26 жовтня перебуває з робочим візитом у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-