Зеленський і Штайнмаєр схвалили спільну заяву президентів України та Німеччини – вперше в історії

Зеленський і Штайнмаєр схвалили спільну заяву президентів України та Німеччини – вперше в історії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що спільно з Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром вони схвалили спільну заяву, яка закріплює особистий патронат президента ФРН над процесом відновлення Чернігівщини.

Про це глава Української держави сказав під час спільного з Президентом ФРН спілкуванні з журналістами у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні з паном президентом ми вперше в історії наших двосторонніх відносин схвалили спільну заяву президентів. Серед іншого вона закріплює особистий патронат пана президента Штайнмаєра над процесом відновлення Чернігівщини”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Штайнмаєр пообіцяв надати Україні ще дві системи MARS II та чотири гаубиці Panzerhaubitze

Він також поінформував, що Штайнмаєр сьогодні відвідав Чернігівщину.

“Домовилися сприяти розвитку наших відносин не тільки на найвищому й урядовому рівнях, але і на місцевому, що дуже важливо в контексті реформи в Україні децентралізації. Мережа українсько-німецького муніципального партнерства отримає президентський патронат”, - сказав глава Української держави.

Також за його словами, президенти обговорили фінансову і подальшу політичну підтримку України. “окремо і дуже детально зупинилися на питаннях відбудови України яка потрібна вже зараз, особливо перед зимою, а не тільки стратегічно після закінчення війни”.

Читайте також: Зеленський попросив Штайнмаєра сприяти, аби Бундестаг визнав Голодомор геноцидом

“Я дякую Німеччині за чіткий сигнал політичному і корпоративному світу про те, що відбудова України та інвестиції в нашу державу - це відбудова та розвиток майбутнього члена Європейського Союзу. Дякую також за готовність Німеччини продовжувати допомагати нам у збереженні енергетичної стійкості”, - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок, 25 жовтня, перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-