«Фінансовий Рамштайн» потрібен для швидкої координації допомоги Україні – Шмигаль

«Фінансовий Рамштайн» потрібен для швидкої координації допомоги Україні – Шмигаль

Укрінформ
Проведення регулярних зустрічей у запропонованому Президентом Володимиром Зеленським форматі «фінансового Рамштайну» потрібні для оперативної координації зусиль щодо допомоги Україні.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час панельної дискусії на Міжнародній конференції з питань відновлення України у м. Берлін (Німеччина), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Група Рамштайн була дуже ефективною, тому український уряд хоче запросити наших фінансових партнерів на своєрідну координаційну платформу, подібну до Рамштайну, під головуванням Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки і України. Нам потрібні регулярні зустрічі в рамках цієї платформи. Зустрічі міністрів фінансів Великої сімки, України та інших наших партнерів та лідерів, представників міжнародних фінансових організацій, включаючи Світовий банк, МВФ, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк та міжнародну Організацію економічної співпраці та розвитку. Метою таких зустрічей буде координація допомоги України. Визначення пріоритетів на короткий та довгий терміни відновлення , а також пошук джерела фінансування», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна дослухається до пропозицій партнерів щодо плану відновлення – Шмигаль

За його словами, нині завдання України та її міжнародних партнерів полягає у швидкій реакції на нові виклики, настільки ефективно наскільки це робиться військовими засобами.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський наполягає на заснуванні «фінансового Рамштайну» для підтримки фінансової стабільності України та відновлення зруйнованої російськими військами інфраструктури.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-