Джапарова: Неоколоніальна війна рф проти України безпосередньо впливає на Середземноморський регіон

Джапарова: Неоколоніальна війна рф проти України безпосередньо впливає на Середземноморський регіон

Укрінформ
Неоколоніальна війна росії проти України безпосередньо впливає на Середземноморський регіон, оскільки через програш на полі бою рф вдається до економічного та енергетичного тероризму.

Про це заявила перша заступниця міністра Еміне Джапарова під час участі в онлайн-форматі у щорічній Середземноморській конференції ОБСЄ «Посилення безпеки та співпраці в Середземноморському регіоні: зміцнення діалогу з Середземноморськими партнерами ОБСЄ», яка проходить в Йорданії, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС. 

«Неоколоніальна війна росії проти України безпосередньо впливає на Середземноморський регіон. Програючи на полі бою, росія хоче відновити голодні ігри проти усього світу, погрожуючи вийти з так званої «зернової угоди», - сказала Джапарова.

Перша заступниця міністра привернула увагу до нової фази російської війни проти України, позначеної терором проти цивільного населення, цілеспрямованим знищенням української критичної енергетичної інфраструктури, зокрема з використанням іранських дронів-камікадзе.

Вона підкреслила, що дії Ірану вказують на необхідність об’єднання зусиль заради захисту спільної безпеки.

«Участь Ірану у війні – це потужний аргумент для всіх наших партнерів розглянути можливість застосування пакету нових санкцій проти Ірану та росії», - наголосила Джапарова.

Читайте також: росія продовжує поставки нафти в країни Середземномор’я - Bloomberg

Перша заступниця міністра також закликала усіх учасників конференції підтримати резолюцію ООН щодо міжнародного компенсаційного механізму передачі заморожених рахунків держави-агресора до України.

Середземноморська конференція ОБСЄ традиційно слугує міжнародною платформою з обговорення найбільш актуальних питань безпеки та співробітництва між 57 державами-учасницями ОБСЄ та Середземноморськими партнерами ОБСЄ, а саме: Алжиром, Єгиптом, Ізраїлем, Йорданією, Марокко, Тунісом. Упродовж 2022 року питання наслідків триваючої російської війни постійно перебувало у фокусі порядку денного співпраці у рамках Середземноморських партнерів ОБСЄ.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-