До керівництва Ірану немає довіри - Зеленський про збиття Boeing 737 та продаж дронів росії

До керівництва Ірану немає довіри - Зеленський про збиття Boeing 737 та продаж дронів росії

Укрінформ
До керівництва Ірану відсутня довіра, оскільки ця країна не виплатила обіцяної компенсації сім'ям загиблих пасажирів українського "Боїнгу", збитого іранською ракетою у 2020 р., а наразі продає зброю рф.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час інтерв’ю канадським телеканалам CTV та CBC, передає Укрінформ.

"Я особисто не довіряю керівництву Ірану. Чому? Ви пам’ятаєте збиття літака українських авіаліній, і там було дуже багато громадян Канади. Після цього іранське керівництво сказало – "це не ми". Коли наші фахівці та партнери, зокрема канадійці, знайшли деталі, які доводили причетність Ірану, вони визнали, що це було випадково й назвали це історичною драмою, сказавши на рівні лідера, що буде підтримка сімей загиблих. І що вони зробили? Нічого. Вони нічим не допомогли", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що надалі іранські дипломати й керівництво повсякчас спростовували дані української розвідки щодо продажу рф дронів “Shahed-136”, називаючи це провокацією задля псування відносин між країнами. Наразі ця брехня, за словами Президента, має катастрофічні трагічні наслідки для України.

"Багато разів - і на рівні послів, на рівні керівництва держави й на рівні МЗС - вони публічно все це спростовували. Зараз ми бачимо сотні ударів по Україні: по столиці, по цивільній інфраструктурі, по школах , по університетах та по енергетичних об’єктах. Просто для того, щоб люди не пережили цю зиму", - зауважив він.

Зеленський підкреслив, що не може йтися про довіру до Ірану, бо він є постачальником дронів і ракет для росії.

"Іран продовжує поставляти дрони росії - не один, не два, не п'ять: це не випадковість. Ми знаємо, що замовлення про тисячі йде. Сотні точно передані", - додав він.

Читайте також: Іран уже зараз має відчути наслідки за сприяння росії у війні - Кислиця у Радбезі ООН

Як раніше повідомляв Укрінформ, Верховна Рада засудила підтримку Ісламською Республікою Іран збройної агресії російської федерації проти України.

Повідомлялося, що літак Boeing 737-800NG авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 із Тегерана до Києва зазнав катастрофи невдовзі після злету з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня 2020 року. Загинули всі 176 людей, які були в літаку, – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – 11 громадян України. За даними, літак збила іранська протиповітряна оборона.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-