США зреагували на «воєнний стан» від рф на тимчасово окупованих територіях України

США зреагували на «воєнний стан» від рф на тимчасово окупованих територіях України

Оновлено
Укрінформ
Своїми указами про введення «воєнного стану» в тимчасово окупованих областях України путін намагається закріпитися на цих територіях, де ніхто з місцевого населення не хоче бачити росію.

З такою заявою виступив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведан Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нікого не дивує, що росія вдається до відчайдушної тактики, аби спробувати встановити контроль у цих областях. Правда полягає в тому, що росія нікому не потрібна в цих регіонах, і народ України відкидає незаконне вторгнення рф та силове захоплення української території»,- наголосив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Воєнний стан на окупованих територіях: що означає рішення путіна?

За його словами, незалежно від того, що кремль заявляє, «Крим, Донецьк, Херсон, Луганськ і Запоріжжя є українською суверенною територією, і будь-які претензії росії на ці території є нелегітимними».

Представник зовнішньополітичного відомства США наголосив, що росіяни не мають жодної юрисдикції над цими територіями.

«Це українська земля, і росія своїми протиправними діями грубо порушила український суверенітет і територіальну цілісність, а також порушила статут ООН», - заявив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: «Воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях є підготовкою до депортації населення – Данілов

Як повідомляв Укрінформ,19 жовтня кремлівський лідер путін підписав указ про воєнний стан на тимчасово окупованих територіях України - маріонеткових «днр» і «лнр», а також загарбаних російською армією частинах Херсонської і Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-