Стефанішина відкрила щорічний Форум Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Стефанішина відкрила щорічний Форум Стратегії ЄС для Дунайського регіону

Укрінформ
Україна розраховує на подальшу спільну роботу для розширення шляхів солідарності та посилення логістичного сполучення між Україною та ЄС.

Про це віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, відкриваючи одинадцятий щорічний Форум Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону, передає Укрінформ із посиланням на Офіс Стефанішиної.

Стефанішина наголосила, що зміцнення співпраці між державами Дунайського регіону, зокрема спільна відповідь на сучасні виклики та посилення стійкості, є запорукою подальшого розвитку європейських країн та встановлення миру на континенті.

Віцепремʼєрка підкреслила значення комплексних рішень, ухвалених Євросоюзом з початку повномасштабного вторгнення, що дозволили підтримати життєздатність української економіки. Йдеться про запровадження «шляхів солідарності» для підтримки експорту сільськогосподарської продукції, укладання Угоди про вантажні перевезення автотранспортом, а також скасування мит на весь український імпорт.

Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

«Розраховуємо на подальшу спільну роботу для розширення «шляхів солідарності» та посилення логістичного сполучення між Україною та ЄС. Наразі критично важливо зберегти той темп кооперації, який ми досягли», – зазначила Стефанішина.

Читайте також: Україна внесла чимало пропозицій до Європейської політичної спільноти - Стефанішина

Окремо віцепремʼєрка наголосила, що Україна високо цінує підтримку країн Дунайського регіону та ЄС загалом, яку ми відчували з першого дня повномасштабного вторгнення. Вона також зазначила, що після набуття статусу кандидата Україна ще більше зацікавлена у поглибленні співпраці з країнами-учасницями Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Як повідомлялося, у жовтні 2021 року Україна стала першою країною – не членом ЄС, яка взяла на себе головування у Стратегії Євросоюзу для Дунайського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-