Кулеба: Розірвання дипвідносин з Іраном не зашкодить переговорам про компенсації за збитий літак МАУ

Кулеба: Розірвання дипвідносин з Іраном не зашкодить переговорам про компенсації за збитий літак МАУ

Укрінформ
Розірвання дипломатичних відносин з Іраном не зашкодить переговорам щодо компенсацій за збитий під Тегераном у січні 2020 року літак Міжнародних авіаліній України рейсу PS752.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному з грецьким колегою Нікосом Дендіасом брифінгу за підсумками переговорів у Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Можливе розірвання дипломатичних відносин – а я вже вніс відповідну пропозицію – не зашкодить переговорам щодо компенсацій за збиття українського літака під Тегераном. Є коаліція держав, яка веде певну лінію у відносинах з Іраном щодо цього питання, і ми продовжуємо її вести», - сказав Кулеба.

Читайте також: Рада засудила підтримку Іраном російської збройної агресії проти України

Він додав, що "настане день, коли Іран понесе відповідальність за те, що сталося".

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 18 жовтня вніс на розгляд Президента Володимира Зеленського пропозицію про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

8 січня 2020 року у небі над Іраном був збитий літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ). Він виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Усі 176 осіб загинули, серед них 11 українців (9 членів екіпажу і 2 пасажири).

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-