Придністровське врегулювання: Україна і Молдова обговорили можливі підходи

Придністровське врегулювання: Україна і Молдова обговорили можливі підходи

Укрінформ
Україна і Молдова обговорили можливі підходи до розгляду питання придністровського врегулювання на засіданні Ради Міністрів закордонних справ ОБСЄ на початку грудня цього року.

Про це йшлося на зустрічі у форматі відеоконференції спеціального представника України з питань придністровського врегулювання Юрія Клименка з віцепрем’єр-міністром з питань реінтеграції Республіки Молдова Олегом Серебряном, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

«Сторони обговорили нинішню ситуацію у Придністровському регіоні Республіки Молдова, поточний стан переговорного процесу з придністровського врегулювання, позначений негативним впливом російської повномасштабної війни проти України та можливі підходи до його розгляду на засіданні Ради Міністрів закордонних справ ОБСЄ на початку грудня цього року», - зазначається у повідомленні.

У зовнішньополітичному відомстві поінформували, що увага також приділялась перспективам врегулювання, в тому числі у контексті євроінтеграційних процесів в Республіці Молдова.

«Україна залишається відданою справі мирного вирішення конфлікту із забезпеченням при цьому суверенітету й територіальної цілісності Республіки Молдова в межах її міжнародно визнаних кордонів», - запевнили у МЗС.

Читайте також: Молдова захищатиметься у разі загрози її суверенітету з боку рф - Санду

Як повідомлялося, спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Юрій Клименко 13 серпня здійснив візит у Молдову, під час якого обговорювалася безпекова ситуація в регіоні в контексті повномасштабної війни рф проти України та її впливу на переговорний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-