Спецпредставник України з придністровського врегулювання відвідав Молдову

Спецпредставник України з придністровського врегулювання відвідав Молдову

Укрінформ
Спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Юрій Клименко здійснив візит у Молдову, під час якого обговорювалася безпекова ситуація в регіоні в контексті повномасштабної війни рф проти України та її впливу на переговорний процес.

Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає Укрінформ.

Як зазначається, під час візиту, що відбувся 10-12 серпня, спецпредставник України мав зустрічі з віцепрем’єр-міністром з реінтеграції РМ Олегом Серебряном, віцепрем’єр-міністром, міністром закордонних справ і європейської інтеграції Ніку Попеску, віцеспікером парламенту, головою комісії з придністровського врегулювання Міхаєм Попшоєм, державним секретарем МЗС Русланом Болбочаном, представниками інших учасників переговорного формату «5+2».

"Під час зустрічей обговорили безпекову ситуацію в регіоні в контексті триваючої повномасштабної війни рф проти України та її впливу на переговорний процес. Сторони наголосили на важливості підтримання стабільності на місцях, уникнення втягування Придністровського регіону Республіки Молдова у бойові дії проти нашої держави. Водночас роз’яснено всі згубні наслідки такого варіанту розвитку подій", - зазначили у МЗС України.

Повідомляється, що спецпредставник України запевнив у незмінній підтримці територіальної цілісності та суверенітету Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів, налаштованості на подальше сприяння у досягненні цілей придністровського врегулювання мирним, політико-дипломатичним шляхом.

Представники Республіки Молдова, США, ЄС, ОБСЄ висловили солідарність з Україною, яка успішно протистоїть неспровокованій агресії з боку російської федерації.

"Відбувся відвертий обмін думками щодо нинішнього етапу та перспектив придністровського врегулювання, з урахуванням російського деструктивного чинника", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Загрози у напрямку Придністров’я немає, кордон надійно захищений - Гуменюк

Повідомляється, що з представниками Молдови обговорювались актуальні питання двостороннього порядку денного, реалізації спільних проєктів, у тому числі за участю ЄС. Підтверджено готовність до тісної координації дій з метою запобігання ескалації ситуації в регіоні.

Клименко під час візиту відвідав центральну ділянку зони безпеки.

Як повідомлялося, 26 червня Президент Молдови Мая Санду на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Києві заявила, що Молдова робить усе можливе, щоб запобігти загрозі Україні з боку невизнаного Придністров'я.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-