Єнін – про атаки на об’єкти інфраструктури: рф намагається змусити нас сісти за стіл переговорів

Єнін – про атаки на об’єкти інфраструктури: рф намагається змусити нас сісти за стіл переговорів

Укрінформ
росія, атакуючи українські об’єкти енергетичної інфраструктури, намагається примусити нашу державу сісти за стіл переговорів.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що рф намагається у будь-який спосіб примусити нас за стіл переговорів, створюючи ці атаки (об’єктів - ред.) енергетичної інфраструктури нашої держави. Водночас мені здається, що вони добиваються якраз зворотного ефекту», - заявив він.

Також Єнін зазначив, що минулої доби зафіксовано значно більше обстрілів населених пунктів, ніж зазвичай.

«І, як ми бачимо, рф не зупиняється у своїх атаках на енергоресурси нашої країни, маючи бажання кинути нашу країну у пітьму, створити гуманітарну катастрофу і максимальне навантаження на об’єкти життєзабезпечення», - поінформував він.

Читайте також: За тиждень росіяни атакували понад 400 об'єктів інфраструктури

Перший заступник міністра уточнив, що унаслідок вчорашніх обстрілів було зафіксовано пошкодження низки об’єктів, - це теплові станції, теплові підстанції, трансформатори, магістральні водопроводи.

«І сьогодні так само є влучання у об’єкти інфраструктури столиці, Житомира», - додав Єнін.

Відповідаючи на питання щодо «сафарі на дрони» у містах і долучення до цього людей із зареєстрованою зброєю, Єнін підкреслив, що захист має бути оптимальним.

«Результат застосування такої зброї не має носити шкоди для мирного населення, будівель, і так далі, бо ці набої, випущені із стрілецької зброї, можуть завдати значно більшої шкоди. Саме тому ми узгоджуємо всі ці алгоритми спільно із ЗСУ», - уточнив він.

Читайте також: ППО знищує 85% дронів-камікадзе, які росія запускає по Україні

Перший заступник очільника МВС сказав, що застосування стрілецької зброї проти дронів буде переважно за межами населених пунктів - з тим, щоб не допустити враження інших об’єктів.

«Цей дрон, навіть якщо він збитий, то, падаючи, він все одно вибухає і може просто потрапити на інший об’єкт і нанести значну шкоду. Тому тут потрібно бути надзвичайно обережним. Громадянам не варто висовуватися з рушницями з вікон і намагатися вцілити (у ці дрони – ред.)», - зазначив Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня росія пошкодила 30% електростанцій в Україні, і що для перемовин з президентом рф володимиром путіним не лишилося місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-