Україна надішле Ізраїлю ноту з проханням надати системи ППО

Україна надішле Ізраїлю ноту з проханням надати системи ППО

Укрінформ
Україна надішле уряду Ізраїлю офіційну ноту з проханням негайно надати системи протиповітряної оборони та започаткувати співробітництво щодо отримання необхідних технологій.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Україна надішле офіційну ноту уряду Ізраїлю з проханням невідкладно надати Україні системи протиповітряної оборони та започаткувати якісне співробітництво щодо отримання Україною необхідних технологій», - сказав глава МЗС.

Він зауважив, що Україна давно і наполегливо закликає Ізраїль відкритися до співробітництва у сфері ППО і не бачить жодних об’єктивних причин, чому це не повинно відбутися.

«Іран – це червона лінія для Ізраїлю, і після того, як Іран напряму, по суті, став співучасником злочину агресії проти України, я думаю, будь-хто в Ізраїлі, хто ще має якісь вагання щодо того, допомагати Україні чи не допомагати, він повинен ці вагання розвіяти», - наголосив глава МЗС.

На його переконання, якщо політика Ізраїлю дійсно полягає у послідовній протидії деструктивним діям Ірану, то настав час відкрито стати на бік України.

«Сьогодні без перебільшення такі ж самі дрони, які знищують Україну, націлені на Ізраїль. Я думаю, що цим все сказано, і я думаю, що саме це має бути стартовою позицією для вироблення ізраїльської політики», - підсумував Кулеба.

Читайте також: Ізраїльський міністр висловився за надання Україні військової допомоги

Як повідомлялося, у серпні росія почала закуповувати в Ірану ударні безпілотники, масове використання яких на полі бою в Україні розпочалося з вересня.

У ЗМІ зʼявилася інформація, що Тегеран готується передати країні-агресору також балістичні ракети. Після цих повідомлень міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай виступив за надання Україні військової допомоги.

18 жовтня глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про внесення на розгляд Президента пропозиції про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-