Ізраїльський міністр висловився за надання Україні військової допомоги

Ізраїльський міністр висловився за надання Україні військової допомоги

Укрінформ
Міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай виступив за надання Україні військової допомоги з огляду на інформацію про ймовірне постачання Іраном росії балістичних ракет.

Про це він написав у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні вранці повідомлялося, що Іран передає росії балістичні ракети. Немає жодних сумнівів у тому, яку позицію має зайняти Ізраїль у цьому кривавому конфлікті. Настав час Україні отримати також військову допомогу, таку, як надають США та країни НАТО», – зазначив міністр.

Раніше видання Washington Post поінформувало, що іранська влада готується до передачі рф балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України. За даними ЗМІ, йдеться про постачання балістичних ракет класу «земля-земля», таких як Fateh-110 та Zolfaghar, що здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 км відповідно.

Читайте також: Посол в Ізраїлі відвідав українських військовослужбовців, які проходять лікування в Тель-Авіві

Як повідомлялося, у серпні росія почала закуповувати в Ірану ударні безпілотники, масове використання яких на полі бою в Україні розпочалося з вересня.

Читайте також: Єрмак закликає Ізраїль розірвати зв’язки із «варварською російською державою»

Міністерство закордонних справ України повідомило тимчасовому повіреному в справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-