Група українських депутатів відвідає Японію

Група українських депутатів відвідає Японію

Укрінформ
Група з п’яти народних депутатів України здійснить візит до Японії у суботу, 15 жовтня, щоб заручитися подальшою підтримкою країни на тлі агресії росії.

Про це повідомило посольство України в Токіо, передає Укрінформ із посиланням на Japan Today.

«Очікуємо делегацію п'яти народних депутатів України - керівників і членів міжпарламентської групи дружби Україна-Японія. Це буде перший подібний візит за останні два ковідних роки. Дуже напружену програму обіцяємо», - написав посол України в Японії Сергій Корсунський у Фейсбуці.

Очікується, що українська делегація зустрінеться з японськими депутатами, зокрема, зі спікерами обох палат парламенту.

Під час першого такого візиту українських законодавців із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, п’ятеро парламентарів також закликатимуть до посилення санкцій проти росії.

Вони також планують зустрітися з офіційними особами найпотужнішого бізнес-лобі країни, Японської федерації бізнесу Японії, більш відомої як Кейданрен, і Японського агентства міжнародного співробітництва.

Під час свого перебування до кінця цього місяця група, окрім Токіо, також відвідає Осаку, Нагою та Кобе, повідомили в посольстві.

Головний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно привітав візит української делегації. За його словами, очікується, що він «стане можливістю для подальшого зміцнення єдності» між Японією та Україною.

Читайте також: Україна хоче посилити торгівлю з Японією у Тихоокеанському регіоні

«Наша країна підтримує український народ, який наполегливо працює, щоб захистити свою Батьківщину», — сказав Мацуно на пресконференції.

5 жовтня Японія знову відкрила своє посольство в Києві після семимісячного закриття через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Читайте також: Україна домовляється з Японією про електрогенератори, системи опалення та очистки води

Токіо неодноразово засуджував дії президента росії володимира путіна, зокрема на зустрічі Групи семи у вівторок після того, як рф завдала одного з найбільших ракетних ударів по Україні.

Японія також запропонувала гуманітарну допомогу та відкрила свої двері для українських біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-