Лубінець - про резолюцію ПАРЄ: Сприятиме притягненню росії до відповідальності

Лубінець - про резолюцію ПАРЄ: Сприятиме притягненню росії до відповідальності

Укрінформ
Такі рішення, як одностайно прийнята ПАРЄ резолюція, у якій російський режим визначається терористичним, допоможуть наблизити притягнення винних до відповідальності та збережуть життя безневинних людей.

Про це у Телеграмі поінформував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

Саму резолюцію він назвав потужною, а її прийняття Парламентською асамблеєю Ради Європи - ще однією дипломатичною і історичною перемогою.

«Спостерігаємо повну підтримку від ПАРЄ. Уся Україна і весь цивілізований світ вітає такі рішення. Вони допоможуть наблизити притягнення винних до відповідальності, збережуть життя безневинних людей, поставлять рф на своє місце в невигаданій і неспотвореній історії світу! російський режим визнаний терористичним. І крапка», - написав Лубінець.

Читайте також: Генасамблея ООН засудила псевдореферендуми на захоплених територіях України

Також серед вагомих пунктів цієї резолюції Лубінець назвав констатацію, що перебування рф у Радбезі ООН є нелегальним, та пункти щодо необхідності надати Україні системи протиповітряної оборони і щодо створення міжнародного трибуналу.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи за результатами термінових дебатів на тему: «Нове загострення агресії російської федерації проти України» ухвалила резолюцію, у якій оголосила режим росії терористичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-