Генасамблея ООН продовжила обговорення резолюції щодо засудження псевдореферендумів рф

Генасамблея ООН продовжила обговорення резолюції щодо засудження псевдореферендумів рф

Укрінформ
У Нью-Йорку в середу продовжила роботу одинадцята надзвичайна спеціальна сесія Генеральної Асамблеї ООН, яка розглядає проєкт резолюції «Територіальна цілісність України: відстоювання принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй».

Як передає кореспондент Укрінформу, дебати триватимуть протягом дня, після чого ввечері очікується голосування за документ.

У понеділок українська делегація представила на засіданні Генасамблеї проєкт резолюції, у якому, зокрема, зазначено, що ГА ООН підтверджує відданість суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і засуджує організацію російською федерацією незаконних так званих референдумів та спробу незаконної анексії Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей.

Читайте також: росії в ООН не вдасться уникнути відповідальності за свої дії в Україні - США

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня в кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також тимчасово захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародна спільнота законність інсценованого «волевиявлення» не визнала.

За кілька днів путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» загарбаних територій України.

Читайте також: ООН: Удари рф по критичній інфраструктурі порушують міжнародне гуманітарне право

30 вересня делегація росії в Раді Безпеки ООН скористалася правом постійного члена й застосувала вето під час голосування резолюції щодо засудження псевдореферендумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-