ООН: Удари рф по критичній інфраструктурі порушують міжнародне гуманітарне право

ООН: Удари рф по критичній інфраструктурі порушують міжнародне гуманітарне право

Укрінформ
В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили, що, завдавши ударів по критично важливій цивільній інфраструктурі України 10 жовтня, росія порушила принципи міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Ми серйозно стурбовані тим, що деякі атаки, схоже, були спрямовані на критично важливу цивільну інфраструктуру, що вказує на те, що ці удари могли порушити принципи ведення бойових дій згідно з міжнародним гуманітарним правом», — сказала речниця УВКПЛ Равіна Шамдасані на пресконференції у вівторок.

Вона також звернулася до російської федерації з закликом «утриматися від подальшої ескалації та вжити всіх можливих заходів для запобігання жертвам серед цивільного населення та пошкодженню цивільної інфраструктури».

Читайте також: Масована атака рф на Україну: кількість постраждалих зросла до 108

Як повідомляв Укрінформ, уранці 10 жовтня російські війська вдалися до масованих обстрілів усієї України, спрямувавши вогонь проти цивільного населення. Внаслідок цієї атаки загинуло щонайменше 19 цивільних осіб, ще 108 зазнали поранень. Крім того, значних пошкоджень зазнали об’єкти критичної інфраструктури.

Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-