Гендиректор МАГАТЕ після переговорів з путіним знову зустрінеться із Зеленським

Гендиректор МАГАТЕ після переговорів з путіним знову зустрінеться із Зеленським

Укрінформ
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі у вівторок зустрівся з президентом рф путіним, після чого упродовж цього тижня знову зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міжнародного агентства з атомної енергії.

"Минулого тижня Генеральний директор зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, і вони знову зустрінуться там пізніше цього тижня після сьогоднішнього обговорення з президентом путіним у Санкт-Петербурзі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МАГАТЕ провело ротацію місії на Запорізькій АЕС - Гроссі

Зазначається, що гендиректор МАГАТЕ упродовж останніх тижнів взяв участь у інтенсивних консультаціях як з Україною, так і з російською федерацією з метою узгодження та запровадження якомога швидше зони фізичної та ядерної безпеки навколо ЗАЕС.

"Ситуація в регіоні навколо Запорізької атомної електростанції та в інших місцях стає все більш небезпечною, хиткою та складною, з періодичними військовими атаками, які також можуть загрожувати ядерній та фізичній безпеці", – заявив Гроссі.

Читайте також: ЄС не визнає крадіжку росією ЗАЕС і вимагає посилити на станції присутність МАГАТЕ

Він наголосив, що не можна "дозволити собі більше втрачати час".

"Ставки високі. Ми маємо зробити все від нас залежне, щоб ядерна аварія не сталася під час цього трагічного конфлікту, оскільки це може спричинити ще більше труднощів і страждань в Україні та за її межами", – додав він.

Читайте також: Загарбники викрали заступника гендиректора Запорізької АЕС

Як відомо, ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-