Загарбники викрали заступника гендиректора Запорізької АЕС

Загарбники викрали заступника гендиректора Запорізької АЕС

Укрінформ
росіяни викрали заступника генерального директора Запорізької атомної електростанції Валерія Мартинюка. Ймовірно, до нього застосовують тортури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

"Вчора, 10 жовтня, російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС із персоналу Валерія Мартинюка і тримають його у невідомому місці, ймовірно застосовуючи притаманні їм методи катування та залякування", - йдеться у повідомленні.

В Енергоатомі вважають, що у такий спосіб росіяни намагаються отримати вкрай необхідну їм інформацію про особові справи працівників Запорізької АЕС, щоб якнайшвидше змусити український персонал працювати на росатом.

"Звертаємося до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й усієї світової спільноти із закликом задіяти всі можливі заходи для негайного звільнення Валерія Мартинюка із полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов‘язків", - закликає компанія.

Наголошується, що свавілля загарбників на Запорізькій АЕС треба якомога швидше зупинити, створити зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС і повернути її під повний контроль України.

Читайте також: Загарбники відключили всі блоки ЗАЕС та примушують робітників до співпраці з «росатомом» - розвідка

Як повідомлялося, 30 вересня росіяни затримали гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова дорогою від станції до Енергодара. Його автівку зупинили, а його самого силоміць затримали та із зав‘язаними очима відвезли в невідомому напрямку. Звільнили Мурашова 3 жовтня, повернувши на підконтрольну Україні територію.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Із початку вересня на ЗАЕС на постійній основі перебувають два інспектори МАГАТЕ. Зараз електростанція не виробляє електроенергії, всі блоки переведені в режим "холодний зупин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-