росія має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації – Зеленський

росія має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації – Зеленський

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що росія не має права головувати в Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, бо це знецінює саму інституцію, та закликав виключити її з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації.

Про це він сказав у зверненнідо учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, передає Укрінформ.

“Скажіть, будь ласка, чому представники росії досі серед вас? Що вони роблять у ЮНЕСКО? Як взагалі можуть бути в ЮНЕСКО представники держави-терориста, яка пишається тим, які руйнування спричиняє в іншій країні?”, - сказав Зеленський.

Водночас він подякував ЮНЕСКО за підтримку України в цей час і за всі принципові заяви, які були зроблені на захист України і культури від російської агресії.

“Але все ж потрібні нові кроки – кроки, які росія відчує. Держава-терорист точно не має права головувати в одному з ключових органів з охорони культурної та природної спадщини – Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Таке російське головування знецінює саму інституцію – її вагу, її репутацію. Не можна віддавати росії на знищення авторитет ЮНЕСКО. Держава-терорист має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації. Хай це буде історичним прикладом для всіх у світі, що ніхто не стане терпіти ворога культури, ворога історії, ворога освіти, ворога науки”, - сказав Зеленський.

Він додав, що “на жаль, таким є вибір росії – протиставити себе всьому, що має значення для людства. Це її свідомий вибір”.

Читайте також: Україна офіційно передала файл історичного центру Одеси для включення у список ЮНЕСКО

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня російська федерація здійснила масований ракетний удар по всій території України. Лише за ранок були випущені більше 80 крилатих ракет й 24 безпілотники. Унаслідок ворожих обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

11 жовтня рф знову вдалася до масованих обстрілів інфраструктурних об'єктів України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-