У МЗС відповіли на заяви лаврова: Режим путіна втратив шанс на переговори

У МЗС відповіли на заяви лаврова: Режим путіна втратив шанс на переговори

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяви глави мзс росії сергія лаврова на адресу Президента Володимира Зеленського та заперечили можливість переговорів із рф.

Про це йдеться у заяві речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Інтервʼю лаврова на «россия-1» демонструє безпорадність російської дипломатії. Ставши нерукоподаваним за кордоном, главі мзс рф не залишилося нічого, окрім як відпрацьовувати роль пропагандиста для внутрішнього споживача», - зазначив Ніколенко.

Щодо чергових випадів лаврова на адресу Президента України він заявив: «Як не намагається російська верхівка, а зламати волю українського лідера не може. Біситься від своєї слабкості, тому і поширює нісенітниці про «вказівки» із Вашингтона та Лондона».

Речник МЗС додав, що режим путіна втратив свій шанс на переговори.

Читайте також: Зеленський - G7: Із цим керівником росії не може бути діалогу

«З терористами переговори не ведуть. Це загальна світова практика. Як вже зазначав Володимир Зеленський, Україна вестиме перемовини з росією за іншого російського президента, а також очевидно - іншого міністра закордонних справ. А на лаврова чекає попереду іще багато інтерв‘ю - в Гаазі, Бучі, Маріуполі або в іншому місті, яке буде визначене як місце проведення трибуналу над російськими воєнними злочинцями», - наголосив дипломат.

Як повідомлялося, лавров в інтервʼю російським змі заявив, що не виключає зміни думки Володимира Зеленського щодо переговорів з рф, або того, що йому, мовляв, накажуть з Вашингтона чи Лондона.

30 вересня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з російською федерацією, але - з іншим її лідером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-