Керівництво ОБСЄ засудило терористичні російські атаки

Керівництво ОБСЄ засудило терористичні російські атаки

Укрінформ
"Трійка" ОБСЄ, генеральна секретарка ОБСЄ, президентка та генеральний секретар Парламентської асамблеї ОБСЄ категорично засудили атаки росії на цивільні об’єкти в Україні, які були спрямовані на "поширення терору і компенсацію невдач з досягненням тактичних і стратегічних цілей".

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі.

"Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау, прем’єр-міністр Швеції Анн Лінде та міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі, які представляють Трійку ОБСЄ, а також президентка Парламентської асамблеї ОБСЄ Марґарета Седерфельт (депутатка парламенту Швеції), генеральна секретарка ОБСЄ Хельґа Марія Шмід та генеральний секретар Парламентської асамблеї ОБСЄ Роберто Монтелла категорично засудили нещодавні атаки росії на населення України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В ОБСЄ проведуть спецзасідання через ракетний терор росії

У своїй заяві керівництво ОБСЄ вказало на те, що цілями невибіркових ударів рф по українських містах стали "житлові будинки, площі та вулиці в годину пік, парки й дитячі майданчики".

"Ці жахливі військові дії втілюють повну зневагу та порушення міжнародного права, зокрема міжнародного гуманітарного права. Єдина причина цих брутальних і жорстоких актів — ширити терор і компенсувати невдачі з досягненням тактичних і стратегічних цілей. Ми єдині зі сміливим народом України й надалі віддані підтримці його благородної справи захисту наших спільних цінностей та основних зобов’язань ОБСЄ", - йдеться у заяві.

Читайте також: Кислиця на Генасамблеї: ООН або відновить свій авторитет, або зазнає остаточного краху

Як відомо, вранці 10 жовтня росія здійснила масовані обстріли цивільних об’єктів та критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) в різних областях України, включаючи столицю Київ.

За даними ДСНС унаслідок цих терористичних атак рф загинуло 14 осіб і було травмовано ще 97 людей. Серйозно пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, загалом російська федерація використала проти України 84 крилаті ракети, 24 безпілотні літальні апарати, з них 13 - іранські "Шахід-136". Знищено 56 цілей. Серед них 43 крилатих ракети та 13 БПЛА (з них 10 типу "камікадзе").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-