Данілов: білорусь перебуває у заручниках в рф

Данілов: білорусь перебуває у заручниках в рф

Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що білорусь наразі перебуває у заручниках у росії, і на сьогодні складно сказати, чи вдасться рф примусити її вступити у відкриту війну з Україною.

Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, коментуючи заяву міністра оборони білорусі віктора хрєніна про небажання білорусі воювати з Україною.

«Те, що відбувається на території білорусі – вони перебувають у заручниках рф. Вони (росія – ред.) наполягають, щоб білорусь узяла участь у відкритій війні. До цього часу з території білорусі, на жаль, розпочалася ця збройна агресія 24 лютого, інші речі військового характеру відбуваються. ...У нас є дослідження, які проводились на території білорусі - бажання у білорусів воювати з нами немає. Чи змусить їх це зробити путін чи ні - я не впевнений. Інша справа, що путін може відправляти туди свої війська, але ми розуміємо, що їх там не так багато», - сказав Данілов.

За його словами, ситуація на кордоні з білоруссю залишається контрольованою українськими силами оборони, що засвідчила чергова інспекція.

Читайте також: Данілов: Мета ракетних обстрілів рф – посіяти паніку серед українців

«У неділю закінчилась уже третя інспекція областей на кордоні з білоруссю. Всі представники безпеки і оборони включно з місцевою владою відпрацювали потужно стосовно системи захисту наших кордонів. ..Ми розуміємо, що там відбувається і з точки зору наших прикордонних військ, з точки зору територіальної оборони, співпраці всіх органів, включно з тими об’єктами критичної інфраструктури, розташовані на території цих областей», - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялося, раніше міністр оборони білорусі віктор хрєнін заявив, що білорусь ні з литовцями, ні з поляками, ні з українцями воювати не хоче.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-