Блінкен закликав міжнародну спільноту не відмовчуватися й підтримати Україну

Блінкен закликав міжнародну спільноту не відмовчуватися й підтримати Україну

Укрінформ
Жодна країна, яка сповідує принципи міжнародного права й Статуту ООН, не може залишатися байдужою до ракетних обстрілів дитячих майданчиків та мирних об’єктів в Україні, світ має однозначно висловитися на підтримку Української держави.

З такою заявою виступив у понеділок державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

«Міжнародна спільнота зобов’язана чітко наголосити, що дії президента путіна є абсолютно неприйнятними. Настав момент висловитися на підтримку України, зараз не час утримуватися, висловлювати заспокійливі слова або робити двозначні твердження з претензіями на нейтралітет», - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що зараз на карту поставлені основні принципи Статуту ООН.

«У цій війні є один агресор: росія. Є лише одна країна, яка вдається до ескалації війни через спроби анексії української території та повторних нападів на цивільне населення: росія. Є одна людина, яка зараз може зупинити цю війну і вивести російські війська: володимир путін», - заявив держсекретар США.

Він зауважив, що останні атаки кремля по Україні вкотре підвищили ставки в жорстокій війні, розв’язаній кремлівським керівництвом.

«російські бомби влучили в дитячі майданчики та громадські парки Києва, хвиля за хвилею ракети обрушилися на вулиці Києва, пошкодили системи опалення, а також цілі невійськового призначення по всій Україні», - зазначив глава Держдепартаменту США.

За словами Блінкена, напади рф стали зайвим нагадуванням про те, що її війна проти України є глибокою моральною проблемою. Жодна людина, яка має сумління – і жодна країна, яка має принципи – не можуть залишитися байдужими до цих жахів.

«Україна, як і будь-яка інша країна у світі, має право обирати власне майбутнє та жити мирно в межах власних міжнародно визнаних кордонів», - підкреслив він.

Читайте також: США продовжать непохитно підтримувати Україну в ключових сферах – Блінкен

Держсекретар США також наголосив, що останні удари не можуть зламати ані дух України, ані рішучість Заходу підтримувати український народ.

«Сполучені Штати продовжать надавати життєво важливу економічну, гуманітарну й оборонну допомогу, щоб Україна змогла захистити себе та піклуватися про свій народ», - наголосив глава Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Джо Байден виступив з офіційною заявою, в якій пообіцяв докласти всіх зусиль, аби притягти путіна й росію до відповідальності за воєнні злочини й звірства, вчинені ними в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-