У Раді закликали держави ООН засудити політику геноциду народу України

У Раді закликали держави ООН засудити політику геноциду народу України

Звернення
Укрінформ
Комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ВР України закликав держави ООН вжити усіх можливих кроків для максимального посилення тиску на агресора і засудити політику геноциду народу України.

Про це йдеться у зверненні членів комітету до закордонних колег, передає Укрінформ.

Голова та члени комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва ВР України звернулися до комітетів у закордонних справах парламентів держав-членів ООН.

“Вранці 10 жовтня 2022 року держава-терорист завдала масованого і цілеспрямованого ракетного удару по цивільних об’єктах, приватних будинках, освітніх закладах і мирних громадянах Києва та інших містах України. Кількість убитих і поранених серед цивільного населення постійно зростає. Пошкоджено багато об’єктів енергетичної інфраструктури для завдання більших страждань мирному населенню. Більшість цілей є об'єктами енергетичної інфраструктури, та частина регіонів України знеструмлена. Такі дії держави-терориста підривають енергетичну безпеку всієї Європи та критичного експорту енергетики до сусідніх держав. Ця підступна атака є продовженням політики геноциду народу України, який російська федерація вчиняє відкрито і в масових масштабах”, - йдеться у зверненні.

Читайте також: МЗС уже працює з партнерами над військовою та енергетичною підтримкою України

Зазначається, що сьогоднішній напад є чи не найпотужнішим з початку широкомасштабного вторгнення, яке розпочав проти України кремлівський диктатор.

“Рашистські нелюди вочевидь взяли за приклад геноцидну політику фашистської Німеччини, керівництво якої у роки Другої світової війни намагалось «остаточно вирішити єврейське питання». Таку ж саму риторику взяли на озброєння й представники офіційної влади кривавої росії, її парламенту, відомі культурні діячі, пропагандисти засобів масової інформації держави-терориста, які відкрито заявляють на газетних шпальтах, по радіо і на центральних федеральних каналах про задачу «остаточного вирішення українського питання». На жаль, наполегливе промивання мізків росіян кремлівською пропагандистською машиною призвело до того, що більшість населення росії рішуче підтримує таку політику”, - підкреслюють члени комітету.

У зв’язку з варварською повітряною атакою 10 жовтня 2022 року парламентарі звертаються до всіх держав світу з проханням засудити політику геноциду народу України, що її проводить держава-терорист - російська федерація, негайно припинити дипломатичні, політичні, економічні й будь-які інші відносини зі злочинним режимом.

Читайте також: Зеленський поінформував генсекретаря ООН про масштаби та наслідки чергової атаки росіян

“Закликаємо вжити усіх можливих кроків для максимального посилення тиску на агресора з метою унеможливлення продовження ним безкарних убивств мирного населення України, продовження ядерного та енергетичного шантажу демократичних держав світу. Керована кривавим міжнародним терористом путіним росія є раковою пухлиною на тілі Європи, яка намагається пустити свої хворобливі метастази по всьому демократичному світу. Наш обов’язок разом убезпечити цивілізований світ від російської зарази”, - наголошується у Зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України. Наразі відомо про 11 загиблих та майже 90 поранених. Пошкоджено близько 70 об'єктів, з яких 29 об'єктів критичної інфраструктури.

В Генштабі ЗСУ повідомили, що російська федерація під час масованого ракетного удару по Україні використала 84 крилатих ракети, 24 безпілотних літальні апарати. ЗСУ знищила 56 цілей, серед них 43 крилаті ракети та 13 БПЛА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-