Україна завжди поважатиме суверенітет Молдови – у МЗС відповіли на провокаційну заяву росії

Україна завжди поважатиме суверенітет Молдови – у МЗС відповіли на провокаційну заяву росії

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України відреагували на провокаційну російську заяву про те, що нібито українська влада намагається спровокувати Молдову на силові дії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами, директор другого департаменту країн СНД МЗС росії Олексій Поліщук заявив, що начебто "у квітні-червні в Придністров'ї було скоєно серію терористичних актів, сліди яких, як кажуть у Тирасполі, ведуть в Україну. Одночасно українська влада намагається спровокувати молдавську владу на силові дії".

"Заява Поліщука, як кажуть у Києві, не від великого розуму і перевести стрілки йому не вдасться. Єдиною силою, яка скоює терористичні акти, веде загарбницькі силові дії, намагається розхитати внутрішньополітичну ситуацію в країнах нашого регіону, є росія", - зазначив Ніколенко.

"Україна завжди стояла і стоятиме на захисті миру та процвітання в регіоні та поважатиме суверенітет і територіальну цілісність Молдови", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, пізно ввечері 7 жовтня у Кишиневі на воротах посольства російської федерації в Молдові було нанесено графіті: «путін - убивця».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-