Шмигаль: Ми готові сідати за стіл переговорів, коли російські війська залишать Україну

Шмигаль: Ми готові сідати за стіл переговорів, коли російські війська залишать Україну

Відео
Укрінформ
Україна буде готова сідати за стіл переговорів тоді, коли російські війська покинуть її територію, вийдуть за міжнародно визнані кордони.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав у інтерв’ю чеському суспільному мовнику Czech Television, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм глави уряду.

«Ми готові сідати за стіл переговорів тоді, коли російські війська покинуть нашу територію до міжнародно визнаних кордонів», - сказав Шмигаль.

Глава уряду впевнений, що в такій ситуації жодного замороженого конфлікту не буде. «Ми налаштовані звільнити абсолютно всі наші території в міжнародно визнаних кордонах станом на 1991 рік. Це наша ціль. Наша армія дуже високо мотивована звільнити нашу землю. Ми боремося за своє, за свою рідну землю, за наші оселі, за наші сім’ї. Супротивник – російська армія - демотивований, російські солдати не розуміють, чому вони мають віддавати своє життя за незрозумілі бажання однієї людини», - сказав Прем’єр.

Він вважає, що нині росіяни не знають , що робити далі, тому їхні нинішні дії можна розцінювати як своєрідну агонію.

«Я переконаний, що ми переможемо в цій війні. Маємо успіхи, які бачить увесь світ, бачать усі наші партнери. Ми звільнили майже всю Харківську область. Ми сьогодні вже зайшли на територію Луганської області, звільняємо села та містечка на території Донецької області. Маємо успіхи на півдні України, у Херсонській області. Партнери підтримують Україну повністю», - сказав Шмигаль.

Він наголосив, що ті, хто починає втомлюватися від цієї розв'язаної росією війни, повинні чітко усвідомити, що вона не зупиниться на українському кордоні та може прийти на кордони європейських країн по черзі, тим більше, що в росії про такі наміри вже говорили раніше.

Читайте також: Зеленський: росія не хоче справжніх переговорів, а прагне виграти час і перегрупуватися

Шмигаль на полях першого саміту Європейської політичної спільноти, що об’єднав лідерів 44 країн, провів низку важливих зустрічей.

«Понад 10 зустрічей двосторонніх заплановано у Празі із нашими партнерами. Ми постійно у діалозі, але при кожній можливості робимо двосторонні зустрічі та обговорюємо нагальні питання. Знову ж таки, для мене вони стосуються насамперед постачання зброї Україні, санкцій і фінансування держави. Це три ключових питання», - сказав Шмигаль.

За його словами, нині цивілізований світ об'єднався навколо України та проти тих звірств, які чинить росія щодо українців. Звичайно, додав глава уряду, для нашої держави така підтримка та єдність, яка нині є всередині країни, дуже важлива.

Прем’єр подякував чехам за допомогу Україні. Зокрема, за збір коштів на придбання танка для української армії.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочого візиту в Прагу (Чеська Республіка) узяв участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-