На Варшавському форумі закликали визнати росію державою-спонсором тероризму

На Варшавському форумі закликали визнати росію державою-спонсором тероризму

Фото
Укрінформ
Стійкий мир в Україні можливий лише після перемоги у війні з росією і покарання російських злочинців. Проведення мирних переговорів в умовах війни й тимчасового захоплення частини території України є запрошенням для росії до чергових війн.

Про це йшлося під час спеціальної програми щодо боротьби України з російським агресором, організованої “Міжнародним центром для української перемоги” (ICUV) в межах Варшавського безпекового форуму, передає Укрінформ.

Зокрема, співзасновниця ICUV Дарія Каленюк висловила думку, що можна буде вважати перемогою України у війні з російським агресором.

“По-перше, це відновлення контролю над усіма українськими територіями, визначеними станом на грудень 1991 року. По-друге, йдеться про гарантії безпеки (для України – ред.). По-третє, це інтеграція України до ЄС”, - наголосила Каленюк. Вона підкреслила, що російський режим має бути покараний за злочини в Україні.

Своєю чергою співзасновниця ICUV, голова правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська зазначила: намагання деяких експертних й урядових кіл на Заході показати, що треба буде обирати між миром в Україні і правосуддям для росіян за злочини в Україні є "хибним підходом". Вона наголосила, що мир в Україні можливий лише після перемоги України у війні з рф, а після цього має відбутися суд над усіма злочинцями, причетними до російської агресії проти України.

“Правосуддя не стосується лише жертв, це шлях до упевненості, що нові покоління росіян не розпочнуть нову війну проти європейців, українців, інших країн”, - заявила Айвазовська.

Вона закликала усіх припинити поширювати наративи про те, що мир можливий лише після досягнення домовленості з росією без засудження росіян за злочини. "Лише судові вироки росіянам означатимуть настання миру", - констатувала вона.

Читайте також: Мир дасть саме програш росії у війні, а не умиротворення агресора - Зеленський

Представник Президента України у Криму Таміла Ташева підкреслила, що нещодавно росія провела псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України. Відтак, світ після них має посилити санкції проти москви. Вона наголосила, що після деокупації українських територій "не може бути мови про жодні російські війська у Криму".

Вона також підкреслила, що примусове вивезення українців в росію є геноцидом українського народу.

Директор центру оборонних стратегій, колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк зазначив, що найбільше від війни втомилися не європейці, а українці.

“Ми хочемо завершення війни більше, ніж хто-небудь у світі. Але ми розуміємо, що єдиним шляхом завершити війну є перемога”, - наголосив Загороднюк.

Відомий український парамедик Юлія Паєвська (Тайра) підкреслила, що навіть після російського полону і перенесених тортур вона не відчуває ненависті до росіян. Натомість відчуває до них жаль, оскільки це вони є головними жертвами цієї війни.

“Те, що вони роблять, штовхає їх у прірву”, - наголосила Тайра.

Вона подякувала міжнародній спільноті за підтримку України і попросила усіх сприяти звільненню українців, які все ще перебувають у російському полоні.

Як підкреслили промовці, зараз основними завданнями є надання Києву зброї країнами-членами НАТО та визнання росії державою-терористом.

Фото: Центр протидії корупції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-