Кондратюк закликала голів парламентів країн G20 не визнавати російські псевдореферендуми

Кондратюк закликала голів парламентів країн G20 не визнавати російські псевдореферендуми

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради України Олени Кондратюк звернулася до учасників Саміту голів парламентів країн G20 із закликом за жодних обставин не визнавати результати фейкових референдумів на тимчасово захоплених територіях України.

Як передає Укрінформ, про це Кондратюк повідомила у Фейсбуці.

"Особливим цинізмом характеризується справжній намір рф здійснити незаконну анексію тимчасово окупованих територій України в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, як це було в Криму в 2014 році", - зазначила Кондратюк.

За її словами, тим самим, російський режим грубо порушує всі існуючі принципи та норми міжнародного права, ставить під загрозу всю архітектуру міжнародної безпеки та підвищує ризики глобального військового конфлікту.

"Звертаюся до лідерів Парламентів країн учасників Саміту, до всіх законодавчих органів країн світу, які розуміють вагу і цінність поваги до міжнародного права – не лише засудити… А за жодних обставин не визнавати результати фейкових референдумів, проведених під дулами автоматів російських військових на тимчасово окупованих територіях України! Питання досягнення миру в Україні – це питання спільної відповідальності", - наголосила Кондратюк.

За її словами, світ не може дозволити собі залишити Україну на одинці з агресором.

"Країну співзасновницю ООН, державу яка добровільно, в ім’я миру відмовилася від третього за потужністю ядерного арсеналу на планеті. Лише разом ми можемо вижити і продовжувати жити в безпечному та щасливому світі", - підкреслила Кондратюк.

Читайте також: Туреччину та Австралію запросили на Парламентський саміт Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Кондратюк запросила керівництво парламентів Австралії та Туреччини взяти участь у Першому Парламентському саміті Кримської платформи, який відбудеться 24 жовтня у столиці Хорватії Загребі.

Фото: Олена Кондратюк/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-