Європейська політична спільнота може стати Європейською спільнотою миру - Зеленський

Європейська політична спільнота може стати Європейською спільнотою миру - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що нова ініціатива - Європейська політична спільнота - здатна забезпечити завершення розв'язаної росією війни та принести мир Україні й світу.

Про це він заявив під час виступу на зустрічі лідерів спільноти, повідомляє Укрінформ.

"Це об’єднання – Європейська політична спільнота – має реальну змогу стати Європейською спільнотою миру. Миру! Того, що так потрібне Україні. Того, що потрібне абсолютно кожній країні, які представлені тут сьогодні", - сказав Зеленський.

Він розповів, що у засіданні беруть участь представники всіх наявних у Європі форматів співпраці на фундаменті спільних цінностей - як країни-члени ЄС, так і ті, хто готується приєднатися до Євросоюзу, представники різних регіональних об’єднань європейців.

"І тут з нами немає представників росії – держави, яка географічно ніби й належить до Європи, але з погляду своїх цінностей і поведінки є найбільш антиєвропейською державою світу", - підкреслив Президент.

На його думку, наразі у Європи є вся можлива міць для закінчення війни й гарантування довгострокового миру для України, для Європейського континенту й для світу загалом.

"Тут і зараз я закликаю вас ухвалити базове рішення. Рішення про сенс для цієї нашої спільноти, для цього нашого формату. Ми, лідери Європи, можемо стати лідерами миру. Наша Європейська політична спільнота може стати Європейською спільнотою миру", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський - на саміті у Празі: Треба реалізувати українську формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС, який у перший день роботи розгляне ініціативу створення Європейської політичної спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-