Без України союз НАТО не такий міцний - Зеленський

Без України союз НАТО не такий міцний - Зеленський

Укрінформ
Україна з набуттям членства в Північноатлантичному альянсі спроможна буде зміцнити НАТО на сході Європи.

Це зазначив Президент Володимир Зеленський під час спілкування в австралійському Інституті Лоуї, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що без України сам союз НАТО не такий міцний, особливо на Європейському континенті. Ми це бачимо, хто у нас сусіди, які в нас сусіди і які ризики тощо. Я вважаю, що для міцності на сході Європи це дуже важливо», - сказав глава держави.

Водночас він підкреслив, що зараз у питанні розгляду заявки України на членство «м'яч» знаходиться на боці НАТО.

«Ми вдячні за підтримку, за відкриті двері, але ми сьогодні говоримо і даємо пас у дуже важливий і влучний момент, коли не тільки Україна повинна демонструвати свою силу росії, а коли і союзники, коли Альянс може продемонструвати, що вони не бояться російську федерацію», - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський та Столтенберг скоординували подальші кроки на шляху України до НАТО

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Президенти країн Центральної та Східної Європи, які є членами Північноатлантичного альянсу, у спільній заяві 2 жовтня висловили рішуче засудження російської агресії проти України та підтримали намір України увійти до НАТО. Зокрема, вступ України до Альянсу підтримали президенти Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Чорногорії та Словаччини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-