Макрон сказав, чого чекає від саміту Європейської політичної спільноти

Макрон сказав, чого чекає від саміту Європейської політичної спільноти

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон сподівається на створення спільних проєктів в рамках Європейської політичної спільноти.

Про це він сказав сьогодні у Празі перед початком неформального саміту ЄС та першого засідання ЄПС у складі 44 країн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Макрон підкреслив, що перша зустріч Європейської Політичної Спільноти (ЄПС) організована у важливий момент. “Це передусім послання про єдність нашої Європи для всіх європейців, які є чи не є членами ЄС — побудувати стратегічний проєкт”, - зазначив Макрон.

За його словами, мета сьогоднішньої зустрічі — поділитися баченнями ситуацій, що стосуються Європи, побудувати спільну стратегію, спільне обговорення і створити спільні проєкти.

“Тут присутні країни-члени ЄС, і країни, що перебувають у процесі прийняття, і інші, які покинули ЄС, але ми всі розділяємо один простір, маємо спільну історію та маємо нагоду разом створити наше майбутнє. В цьому є мета цієї Європейської Політичної Спільноти, і я бажаю, щоб це було можливим”, - додав Макрон.

Він також зазначив, що очікує на корисну дискусію. “Ми будемо говорити про безпеку країн, стратегію оборони, енергетику, міграцію — про багато сюжетів, які є щоденними для наших співвітчизників”, - сказав французький президент.

Читайте також: Перша зустріч Європейської політичної спільноти є важливою для миру й стабільності — Мішель

Як вже повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС, який у перший день роботи розгляне ініціативу створення Європейської політичної спільноти. Як очікується, в обговоренні візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном ядерний шантаж росії

Другий день саміту, власне, засідання Європейської Ради, будуть присвячені розгляду усього комплексу питань, що пов’язані із російською агресією проти України, включаючи продовження підтримки України у її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-