Зеленський обговорив з Макроном ядерний шантаж росії

Зеленський обговорив з Макроном ядерний шантаж росії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном ядерний шантаж росії.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Фейсбуці.

"Поспілкувався із Президентом Франції Еммануелем Макроном. Обговорили важливість посилення оборонної підтримки України. Торкаючись теми ядерного шантажу Росією, обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС, її негайної демілітаризації", - зазначив Зеленський.

Він подякував Макрону за рішуче засудження незаконних референдумів і спроби "включення" агресором загарбаних територій України до складу рф.

"Очікуємо на жорстку реакцію світу щодо незаконних дій росії, зокрема шляхом посилення санкційного тиску", - наголосив Зеленський.

Як повідомляє сайт Президента, лідери також обговорили ситуацію на фронті й нові успіхи Збройних Сил України у звільненні українських територій.

Володимир Зеленський підкреслив важливість посилення оборонної підтримки України з боку Франції та відзначив вагому особисту роль у цьому Еммануеля Макрона.

Згадуючи тему ядерного шантажу світу росією, сторони окремо звернули увагу на протиправне затримання російською владою генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова та закликали до його звільнення.

У контексті необхідності гарантування безпеки України Зеленський торкнувся питання поданої Україною заявки на членство в НАТО.

Лідери обговорили проведення на наступному тижні у Празі саміту Європейської політичної спільноти та неформального засідання Європейської Ради, які стануть нагодою для спільної оцінки чергових актів російської агресії та вироблення відповідних рішень.

Читайте також: Франція готує поставку в Україну нових гармат «Цезар» - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський подякував країнам Центральної та Східної Європи за підтримку вступу України в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-