Зеленський подякував Австралії за оборонну допомогу

Зеленський подякував Австралії за оборонну допомогу

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував Австралії за оборонну допомогу Україні й закликав посилювати підтримку зброєю та боєприпасами української армії.

Про це він заявив під час виступу в австралійському Інституті Лоуї, повідомляє Укрінформ.

"Україна має з Австралією й дуже змістовну співпрацю в оборонній сфері. Ще після першого мого звернення до парламенту й народу Австралії у березні ваш уряд ухвалив рішення про надання Україні «бушмастерів». Дуже вдячний. Ці машини на відмінно показали себе в реальних бойових діях", - сказав глава держави.

Зеленський підкреслив, що чим більше зброї та боєприпасів отримає Україна, зокрема артилерії, безпілотників, засобів протиповітряної оборони, протитанкової й протикорабельної зброї, то відчутнішою для росії буде відповідальність за порушення міжнародного права й меншим відчуття наявності простору для ескалації.

Читайте також: Зеленський отримає нагороду Ripple of Hope від фонду з прав людини Кеннеді

Як повідомлялося, Україна у травні отримала від Австралії 14 гусеничних бронетранспортерів М11 і 20 бронемашин Bushmaster.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на полях 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН звернувся до Австралії з проханням розглянути питання постачання Україні більшої кількості Bushmaster.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-