Зеленський: Якщо реакція світу на «анексію» рф буде слабкою, вона придумає якусь нову ескалацію

Зеленський: Якщо реакція світу на «анексію» рф буде слабкою, вона придумає якусь нову ескалацію

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає світ дати сильну відповідь на рішення російської федерації щодо спроби анексії тимчасово окупованих українських територій задля запобігання подальшій ескалації агресії росії.

Про це він заявив під час виступу в австралійському Інституті Лоуї, повідомляє Укрінформ.

«Зараз час посилити цей тиск. Саме зараз. Саме після того, як росія влаштувала цей фарс із псевдореферендумами і з цією анексією. Ціна таких дій має бути відчутною, наслідки – сильними. Не має бути жодної ілюзії в агресора, що 2014-й ще може повторитися», - підкреслив Президент.

Зеленський нагадав, що 30 вересня керівник росії оголосив про нібито анексію частини території України - чотирьох наших регіонів, із яких поки ще не вибито російський окупаційний контингент.

За словами глави держави, ця нова спроба рф загарбати чуже є очевидним намаганням повторити 2014-й рік і анексію Криму, коли рф не була покарана, а навпаки, посилилася у відчутті безкарності.

«Будьте певні: керівник росії зараз уважно аналізує реакцію світу на влаштовані ним псевдореферендуми на українській землі й на оголошення про анексію нашої території. Що саме його цікавить? Дуже просто: його цікавить, чи є в нього ще потенціал для ескалації. Якщо реакція світу зараз буде слабкою, росія придумає якусь нову ескалацію», - наголосив Зеленський.

Президент підкреслив, що світ зараз повинен показати силу, зокрема на міжнародних майданчиках потрібне чітке й принципове засудження росії за спробу анексії української території, на рівні держав і союзів держав потрібні нові й жорсткі санкції проти рф, а на рівні співпраці з Україною потрібні чергові й показові пакети підтримки, передусім оборонної та фінансової.

Читайте також: Постпред України в ОБСЄ назвав розпачем спробу росії анексувати загарбані території

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України, після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня. Міжнародне співтовариство визнало незаконність цього інсценованого «волевиявлення».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-