Рада закличе світ визнати злочином дії рф щодо «приєднання» територій України

Рада закличе світ визнати злочином дії рф щодо «приєднання» територій України

Укрінформ
Верховна Рада найближчим часом планує звернутися до міжнародної спільноти із закликом визнати нікчемними та злочинними дії російської федерації щодо чергової спроби анексії тимчасово окупованих територій Української держави.

Про це представник Президента у парламенті, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (фракція партії "Слуга народу") повідомив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"Верховна Рада України найближчим часом, днями, ухвалить постанову, якою звернеться до міжнародних організацій, парламентів та урядів іноземних країн із закликом визнати нікчемними та злочинними дії російської федерації щодо чергової спроби анексії тимчасово окупованих територій України, а також щодо посилення санкційного тиску на рф через грубі порушення норм міжнародного права, насамперед Статуту Організації Об‘єднаних Націй", – сказав народний депутат.

За його словами, у зверненні українського парламенту йдеться про незаконне та безпідставне перебування російської федерації у складі постійних членів Ради Безпеки ООН.

При цьому звертається увага на те, що дії росії не відповідають формальним критеріям, закріплененим у Статуті ООН щодо членства країни в цій міжнародній організації. "Країна, яка зруйнувала засади Організації Об‘єднаних Націй, не те що не може бути постійним членом Радбезу ООН, вона навряд може бути членом самої Організації", – наголосив Веніславський.

Він зазначив, що у зверненні буде висловлено прохання щодо сприяння Україні у створенні спеціального міжнародного кримінального суду на кшталт Нюрнберзького процесу для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців.

Читайте також: Глава УГКЦ – про спробу анексії українських територій: Безсоромна крадіжка на державному рівні

Як повідомлялося, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародне співтовариство законність цього інсценованого «волевиявлення» не визнало.

5 жовтня путін підписав закони з незаконним рішенням щодо «прийняття до складу росії» загарбаних територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-