Греція закликає країни ЄС допомогти Україні якнайшвидше стати членом спільноти

Греція закликає країни ЄС допомогти Україні якнайшвидше стати членом спільноти

Укрінформ
Уряд Греції підтримує ідею розширення Європейського Союзу, який в свою чергу має допомогти таким країнам як Україна стати членами блоку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас під час виступу на Варшавському безпековому форумі.

“Греція та особисто я є прихильниками розширення (ЄС – ред.). Європейський проєкт, як судина, яка рухається вперед, або рветься. Ми не можемо допустити чорних дір на нашому континенті, і зрозуміло, що європейські країни мають стати членами Європейського Союзу, звичайно, за певних умов”, - сказав він, відповідаючи на питання, чи вірить він у вступ України до ЄС.

Крім цього, Дендіас вважає, що європейська спільнота повинна допомогти країнам, які прагнуть стати членами європейської родини.

“Ми маємо допомогти країнам, які цього прагнуть, у тому числі й Україні, якнайшвидше стати членами Європейського Союзу”, - пояснив Дендіас.

Читайте також: Євросоюз планує інтегрувати допомогу Україні до бюджету на наступний рік

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг", 86% респондентів підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти - 3%, не проголосували б - 7%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-