В ОП відповіли росії на бажання провести переговори і назвали умову

В ОП відповіли росії на бажання провести переговори і назвали умову

Укрінформ
Відновлення переговорів з росією можливе лише тоді, коли її армія залишить територію України, включно із Кримом.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв’ю італійському виданню La Repubblica, передає Укрінформ із посиланням на Офіс Президента.

«росія не хоче вести переговори – вона лише висуває ультиматуми. Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися», – сказав Подоляк.

Він підкреслив, що псевдореферендуми, проведені росією на тимчасово захоплених територіях, не мають юридичної сили за міжнародним правом. Тому оголошення росією анексії захоплених нею Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей нічого не змінюють для України.

Читайте також: росія готова до переговорів, але не про «приєднані» території - путін

Подоляк також прокоментував погрози агресора застосувати ядерну зброю.

«Шанси ядерного конфлікту невисокі, але вони є. І якщо світ допустить повний крах міжнародної ядерної безпеки, ми матимемо катастрофічні наслідки не тільки для України», - зазначив радник голови ОП.

За його словами, глобальну відповідь на можливу атомну атаку доведеться давати, зокрема, і в межах ЄС і НАТО.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з російською федерацією, але з іншим президентом росії, бо нинішній “не знає, що таке гідність і чесність”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-