Фейковий «референдум» координувала адміністрація путіна - розвідка

Фейковий «референдум» координувала адміністрація путіна - розвідка

Укрінформ
росія намагається переконати Європу, що псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України пройшли у відповідності до міжнародного права.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький заявив військовому телебаченню України, передає Укрінформ із посиланням на ГУР.

За його словами, підготовка та проведення заходів псевдоволевиявлення координувалися адміністрацією президента рф. На тимчасово захоплених територіях України постійно перебували російські високопосадовці, а представники федеральних утворень рф надавали допомогу так званим виборчим комісіям.

Читайте також: Байден обіцяє додаткові санкції проти москви, якщо вона анексує нові українські території

Представник ГУР зазначив, що росія провела потужну інформаційну кампанію, основною метою якої було переконання європейської громадськості у дотриманні загарбниками норм міжнародного права.

За даними розвідки, російські пропагандисти в різних місцях створювали постановочні сюжети, завозили людей із Ростовської області та Криму для того, щоб створити так звану масовку, показати, "наскільки люди радіють, наскільки вони дружно йдуть голосувати". Цю картинку будуть показувати російському глядачу і намагатися переконати Європу, що це відбулося відповідно до міжнародного права.

Читайте також: Гутерреш: Псевдореферендуми рф суперечать усьому, що має відстоювати міжнародна спільнота

“Але ми розуміємо, що це фейк. Це чергова потужна інформаційна кампанія, які проводить рф, покриваючи свої злочини”, – підсумував Скібіцький.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники проводили 23 – 27 вересня псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України. Згідно з оголошеними росією результатами, "підтримка" входження до складу росії нібито становила понад 97% голосів. Міжнародна спільнота законність інсценованого "волевиявлення" не визнала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-