Зеленський виступить на осінній сесії ПАРЄ

Зеленський виступить на осінній сесії ПАРЄ

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський виступить зі зверненням до Парламентської асамблеї Ради Європи під час її осінньої пленарної сесії.

Про це повідомляє пресслужба ПАРЄ, передає Укрінформ.

Як зазначається, виступ відбудеться у режимі відеоконференції.

Під час сесії з промовами виступлять також президент Ірландії Майкл Денієл Гіґґінс, президент Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассіс, прем'єр-міністр Албанії Еді Рама.

Крім того, на спеціальній церемонії відбудеться вручення Премії імені Вацлава Гавела з прав людини 2022 року, яка присуджується за видатну громадську діяльність із захисту прав людини у Європі та за її межами.

Асамблея зробила запит на дебати з таких питань: “Європа через шість місяців після початку загарбницької війни росії проти України”, “Продовольча безпека в Європі: експорт зерна з українських портів” та “Військові дії між Вірменією та Азербайджаном”.

Читайте також: План подальшої деокупації: Зеленський провів засідання Ставки

ПАРЄ також має намір обговорити доповіді про європейську перспективу для Західних Балкан, про боротьбу з ісламофобією чи антимусульманським расизмом, про дискримінацію вакцинації та про наслідки Brexit для прав людини на острові Ірландія. Крім того, Асамблея планує обговорити дотримання зобов'язань Туреччиною, Угорщиною та Румунією.

Крім того, заплановані дебати щодо зловживання Шенгенською інформаційною системою для запровадження політично вмотивованих санкцій, дискримінації жінок у спорті, заходів управління нелегальною міграцією щодо морської та сухопутної депортації та перегляду трудових прав.

Державний секретар з європейських справ Ірландії Томас Бірн представить повідомлення Комітету міністрів у межах головування Ірландії в Раді Європи, а генеральний секретар РЄ Марія Пейчинович-Бурич проведе сесію запитань і відповідей з членами ПАРЄ.

Читайте також: «Кровожерливі покидьки»: Зеленський відреагував на російські обстріли мирних громадян

Остаточний порядок денний Асамблея ухвалить у перший день сесії.

Як повідомляв Укрінформ, осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбудеться у Страсбурзі з 10 по 14 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-