У ВР зареєстрували законопроєкт про покарання для адвокатів-колаборантів

У ВР зареєстрували законопроєкт про покарання для адвокатів-колаборантів

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 8077 «Про внесення змін до статті 111-1 ККУ щодо вдосконалення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність», яким пропонується поширити кримінальну відповідальність за колабораціонізм на низку осіб, у тому числі й на адвокатів.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба ВР, передає Укрінформ.

«У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт № 8077, яким пропонується поширити кримінальну відповідальність за колабораційну діяльність на громадян, які здійснюють на тимчасово окупованих територіях та на підставі законодавства держави-агресора професійну діяльність з надання послуг адвоката, аудитора, нотаріуса, оцінювача, експерта, арбітражного керуючого, приватного виконавця, державного реєстратора та ін», - уточнили у пресслужбі.

Читайте також: У Вовчанську в «адміністрації» загарбників знайшли списки колаборантів

У ВР заявили, що відповідно до законопроєкту, така співпраця із загарбниками каратиметься позбавленням волі на строк від трьох до шести років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомлялося, жителька селища Станиця Луганська Луганської області, призначена загарбниками на псевдопосаду «помічника прокурора», постане перед судом за колабораціонізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-