Ім'я Маріо Драґі буде закарбовано на Алеї сміливості у Києві - Президент

Ім'я Маріо Драґі буде закарбовано на Алеї сміливості у Києві - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував голові Ради міністрів Італії Маріо Драґі, ім'я якого буде закарбовано на Алеї сміливості, за підтримку України та запросив його відвідати Київ.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави Української держави.

Президент відзначив вагому особисту роль Драґі та висловив подяку за активну підтримку з боку Італії незалежності та суверенітету України та у формуванні нової якості двосторонніх відносин.

«Ми заклали основу для їх подальшого ефективного розвитку на благо народів обох держав», - сказав Зеленський.

Він окремо подякував Драґі за підтримку України на шляху європейської інтеграції та надання статусу країни-кандидата.

Читайте також: Зеленський обговорив із Драгі ситуацію на фронті та Запорізькій АЕС

«На знак нашої вдячності вас нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого І ступеня. На Алеї сміливості у Києві серед імен політичних лідерів, які надають Україні підтримку з початку повномасштабного вторгнення російської федерації, тепер також є ваше ім’я. Сподіваюся на можливість зустрітися з вами найближчим часом у Києві та особисто вручити високу державну відзнаку», – сказав глава держави.

Під час зустрічі також було висловлено переконання у збереженні високого рівня підтримки України з боку Італії й після формування нового уряду за результатами нещодавніх парламентських виборів в Італійській Республіці.

Читайте також: Зеленський подякував Драгі та висловив сподівання на подальшу підтримку Італією України

За даними ОП, основною темою переговорів були організовані російським агресором фейкові референдуми на окупованих територіях.

Співрозмовники докладно обговорили питання відповідної реакції на псевдореферендуми.

«Вони є нікчемними та не змінюють реальності. Територіальна цілісність України буде відновлена. І наша реакція на визнання росією їх результатів буде дуже жорсткою», – наголосив Зеленський.

Також було акцентовано на необхідності твердої реакції провідних держав світу у разі визнання кремлем псевдореферендумів.

Окремо лідери відзначили важливість розбудови системи ефективних гарантій безпеки для України із залученням ключових партнерів, зокрема Італії.

Читайте також: Прем’єр Італії – українцям: Ваше бажання жити у вільній країні надихає усіх

Зеленський поінформував співрозмовника про ситуацію на фронті, наголосивши на життєвій необхідності для України подальшого посилення спроможностей ЗСУ для успішного повернення українських територій.

Обговорюючи оборонну підтримку України, сторони обмінялися думками щодо можливостей продовження такої допомоги з боку Італії, яка є надзвичайно важливою, зокрема, для захисту громадян та цивільної інфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, в Італії 25 вересня відбулися позачергові вибори у парламент. Перемогу здобула коаліція правих. Партія “Брати Італії” набрала найбільше голосів - 26%.

Президент України Володимир Зеленський привітав Джорджу Мелоні та її політичну силу з перемогою на виборах до італійського парламенту. У відповідь Мелоні запевнила у продовженні підтримки України на тлі російської агресії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-