Ердоган сьогодні говоритиме з путіним про псевдореферендуми

Ердоган сьогодні говоритиме з путіним про псевдореферендуми

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган має намір сьогодні провести розмову з президентом рф володимиром путіним, зокрема з питання проведення росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України та подальших рішень.

Про це турецький лідер сказав в ефірі CNN Türk, повідомляє Укрінформ.

«Референдум принесе проблеми. Якби такий референдум не проводився, якби ми могли це вирішити дипломатичним шляхом, якби вони могли. Подібна ситуація була в Криму у 2014 році. Тоді ми не досягли успіху. Ми сказали пану путіну: «У нас є товариші в Криму, ви зробили неправильний крок». Але нічого не вдалося. Пан Зеленський хоче нашої підтримки по чотирьох регіонах. Він хоче, щоб ми розв'язали це питання шляхом розмови з путіним. Думаю, завтра (у четвер, 29 вересня, - ред.) я детально обговорю це питання з путіним», - сказав Ердоган.

Читайте також: Зеленський подякував Ердогану за позицію щодо невизнання псевдореферендумів

За його словами, тривогу викликають оприлюднення результати так званих «референдумів» на деяких окупованих територіях України, що ускладнює дипломатичні зусилля.

«Може бути анексія. путін, я знаю, зробить це, якщо він щось задумає», - сказав Ердоган.

Стосовно можливого застосування росією ядерної зброї, Президент Туреччини сказав, що це може обернутися катастрофою.

«Припиніть говорити про це (застосування ЯЗ - ред.), не слід про це навіть думати. Найбільш прийнятним кроком було розв’язання дипломатичним шляхом, не вносячи цього до порядку денного», - сказав Ердоган.

Читайте також: Туреччина виступає за скасування права вето у Радбезі ООН

Як повідомляв Укрінформ, вчора Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови подякував Президентові Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за принципову позицію щодо невизнання проведених росією псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-